Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 04. 25.

Zöldfűszeres zsemlék

Ilyenkor tavasszal, amikor egyre több a zöldfűszer, érdemes minél többféle ételbe belecsempészni a zöldeket, akár péksüteményekbe is süthetjük őket.



Hozzávalók
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt (vagy összesen 40 dkg finomliszt)
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg zöldfűszeres joghurtkrémsajt (vagy natúr krémsajt és egy maréknyi öszevágott zöldfűszer)
  • 1-1,5 dl tej vagy víz (esetleg író)
  • néhány evőkanálnyi szezámmag
A szezámmag kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk és 8 részre osztjuk a tésztát.




Zsemléket formázunk, a tetejüket kereszt alakban bevágjuk egy késsel. Megkenjük őket egy kevés tejjel és megszórjuk szezámmaggal.




180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sülnek meg.



Nincsenek megjegyzések: