Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 10. 29.

Saláta maradék báránysültből

Természetesen, nem csak maradékból készülhet, megsüthetjük a bárányt direkt ennek a receptnek a kedvéért is. Egy a fontos, melegen tálaljuk, különben faggyúíze lesz.


Hozzávalók

  • 1/2 kg báránysült (comb vagy lapocka) Ha főfogás lesz, akkor 1 kg
  • 1 gránátalma magvai
  • 1 gránátalma leve - elhagyható
  • bors
  • 1 felszeletelt vörös- vagy lilahagyma
  • néhány szál menta
Tépkedjük cafatokra a sült húst. Ha hideg, akkor melegítsük meg. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük hozzá a hagymát. Szórjuk rá a gránátalmamagokat és a mentát. Locsoljuk meg a gránátalmalével.


Nincsenek megjegyzések: