Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 10. 15.

Sütőben sült kelbimbó



Az így elkészített kelbimbó Nana nagy kedvence, ami azért elég vicces, lévén, hogy kutyáról van szó. A receptre egy régebbi  Stahl magazinban leltem.



Hozzávalók
  • 50 dkg kelbimbó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • chilipehely
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 citrom reszelt héja

A megtisztított kelbimbókat egy tűzálló tálban vagy tepsiben forgassuk meg az olívaolajban, sózzuk borsozzuk, és 220 fokon süssük barnulásig (kb. 20 perc). A nagyobb kelbimbókat érdemes ketté vágni (de akár a kisebbeket is), így mégjobban megpirulnak.



Amíg sül a kelbimbó, addig a vajból készítsünk kisütött vajat (most nem kell leszűrni). Amikor már megbarnul a vaj (ez ilyen kis mennyiségnél gyorsan bekövetkezik), adjuk hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a chilipelyhet. Locsoljuk a megsült kelbimbóra

Nincsenek megjegyzések: