Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 04. 13.

Ibolyacukor

Az ibolyaszedés fárasztó, de ugyanakkor kellemes munkáját leszámítva pillanatok alatt elkészül, csak együtt meg kell darálni a cukrot és az ibolyavirágokat. Lehetőleg sötétebb szirmú virágokat válasszunk, így a végeredmény is sötétebb lesz.


Hozzávalók

  • 5 dkg ibolyavirág
  • 30 dkg kristálycukor
Egy késes robotgéppel daráljuk össze a virágot és a cukrot, addig, amíg egyenletes állagú és színű lesz. Azonnal felhasználható (pl. ibolyasziruphoz vagy süteményekhez) de alaposan megszárítva későbbre is eltehető.

Nincsenek megjegyzések: