Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2014. 12. 14.

Fűszeres fácánfasírt

Maradék főtt fácánhús az alapja ennek a fasírtnak. Fűszerezése tetszőleges lehet, most mexikói fűszerkeverék (chili, cayenne bors, koriander, fokhagyma) adja az alapját.



Hozzávalók 12 darabhoz

  • 40 dkg főtt fácánhús finomra vágva
  • 1 lilahagyma apróra vágva
  • 1 maréknyi tetszőleges reszelt sajt
  • 1-2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2-3 szelet szikkadt kenyér elmorzsolva (csak a bele)
  • bors
  • 2 tojás
  • 20 dkg szalonna vékony szeletekre vágva


A szalonna kivételével keverjük össze a hozzávalókat formálható, de azért lágy masszává. Gömbölygessünk belőle 12 gombócot, sorakoztassuk őket kiolajozott muffintepsibe vagy bármilyen hőálló tálba. Tegyük a tetejükre a szalonnaszeleteket, majd 200 fokon süssük addig, amíg megpirul rajtuk a szalonna.

Nincsenek megjegyzések: